Montaj aer conditionat

Montaj aparat de aer conditionat

Executarea traseului frigorific in limita a 3 metri; practicarea unei singure gauri in zidarie pentru kitul frigorific; matisarea cu banda PVC a kitului frigorific; fixarea unitatii interioare; fixarea unitatii exterioare (inclusiv montajul suportilor – unde este cazul); conectarea traseului frigorific si electric; vidarea instalatiei cu pompa de vid si testarea etanseitatii – remedierea eventualelor pierderi; eliberarea freonului in instalatie; montajul tubului de drena si fixarea sa intr-o pozitie adecvata. Verificarea scurgerii condensului prin tubul de drena; testarea functionarii si instruirea utilizatorului; eliberarea fisei de garantie.

Pentru cazul cand sunt necesare operatiuni sau materiale suplimentare, tarifele corespunzatoare vor fi comunicate in vederea acceptarii lor de catre client, inaintea inceperii montajului.

Se considera servicii suplimentare si se taxeaza ca atare: folosirea de scari speciale inalte (4 metri), schele, traseu frigorific mai mare de 3 metri, strapungeri suplimentare, traseu drenaj 32 tip PP, cablu electric de alimanentare mai mare de 1 metru, canal mascare pvc pentru traseu frigorific si electric, completare cu freon,demontare aparat vechi, igienizare aparat vechi, sudura cu electrod cu argint, verificare etanseitate - nu se realizeaza reparatii pentru elementele de zidarie ce sunt perforate in vederea trecerii traseului frigorific.

Agentul frigorific (freon): se factureaza la suta de grame. Cantarirea freonului se realizeaza cu ajutorul cantarului electronic, existand un control strict asupra gramajului folosit. Pe etichetele echipamentelor sunt evidentiate tipul de freon ce este in componenta aparatului si gramajul maxim ce poate fi incarcat in sistem. La traseele frigorifice mari se poate calcula cantitatea suplimentara de freon, in functie de tipul de aparat.

Operatiunile de montaj sau interventie asupra sistemelor de climatizare se fac la nivel profesional, utilizandu-se echipamente corespunzatoare si respectandu-se normele impuse de domeniu.